Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Handboll
P08/09
Därför är det så bra att publiken inte hjälper tränaren att coacha.
2018-11-09 20:19
På matcher (och ibland träningar) är det jättesvårt för killarna att höra vad deras tränare/matchcoach säger, dels konkurrerar tränaren om uppmärksamheten från spelet som de kan vara väldig väldigt inne i, dels försöker även motståndarlagets tränare nå ut till sitt lag.
Om då även publiken vill hjälpa till med (kanske iofs kloka) råd så är risken stor att de inte hör något alls då uppmärksamhet dras åt ytterligare ett håll. Om en spelare hör tränarens råd, och en annan hör publikens råd och de är olika, blir det pannkaka av allt.

Inför match har coachande tränare planerat och sedan gått igenom en sk. "game plan" med laget som bygger på t ex. att i matchsituation fortsätta träna på de moment killarna gjort på träningarna.
Denna game plan har inte publiken tagit del av och vet alltså inte vad som är rätt eller fel att göra under just den specifika matchen.

Därutöver finns situationer där killarna pratar ihop sig ute på planen för att lösa olika situationer, eller enskild spelare som självständigt kommer på något som den försöker genomföra.
Det är kanske inte i situationen det mest optimala kanske inte ens det tredje bästa.
Men, där och då kanske de vågar ta ett jättekliv i sin utveckling och visar att de kan läsa av spelet och/eller motståndarna och utifrån det fattar beslut vad de ska göra utifrån sina egna färdigheter.
Denna spelkreativitet behöver de få utveckla i lugn och ro.

Alltså, publiken fortsätt som ni gör i dag: Heja på killarna (och motståndarna) när de gör sitt bästa för att genomföra det vi övat på, så kommer glädjen att finnas där oavsett resultat och de kommer att kunna glädjas åt sina gemensamma prestationer precis som idag.


/Andreas

Nyhetsarkiv
Saffransförsäljning2020-10-11 09:44
Säsongen är slut2019-06-04 10:41
Utomhusträning2019-04-26 12:15
Träning på påsklovet2019-04-14 20:26
Cuper säsongen 18-192018-10-06 10:15