Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Handboll
Handbollssektionen har drygt 250 aktiva killar och tjejer i åldrarna 6-17 år.
Är du intresserad av att börja träna handboll kontakta då respektive lags ledare eller skicka ett mail till handbollssektionen på handboll@ifkstrangnas.se

Sommarlov och handboll!
2020-06-14 14:33
Hej! 
Under vecka 25 mån-torsdag kl 12-17, vecka 26 och 27 måndag-fredag kl 12-17 kommer IFK Strängnäs aktivera alla barn och unga på Visholmen med Beachhandboll och andra roliga lekar. 

Onsdagen den 17/6 kommer Marcus Ekman från GUIF och kanske några fler från hans lag och spelar handboll med IFK Strängnäs så passa på och spela handboll med våra duktiga ledare och gäster alla vardagar framöver. 

Nytt från den 14/6 är ju också att man nu får ha närkontakt vilket innebär att vi nu kan spela som "vanligt" i vår idrott. Tänk på att tvätta händerna och tänk på att om du är förkyld stannar du hemma. 

Ta med vattenflaska och ett glatt humör och lira handboll!
Provträna för vårt nystartade herrlag
2020-05-13 17:51

Har du spelat handboll tidigare och sugen på att träna och spela handboll i vårt nystartade herrlag?


Måndag 18/5 kl. 18:30-20:30 i Karinslundshallen har vi en öppen träning för alla som är intresserade!


Givetvis ska du bara komma om du är helt frisk och träningen bedrivs enligt gällande rekommendationer från Svenska Handbollsförbundet och Folkhälsomyndigheten.


Har du frågor kan du kontakta Viktor Werner på 070-064 14 63.

Är du vår nästa tränare?
2020-05-07 14:29

Inför säsongen 2020/2021 önskar IFK Strängnäs starta upp bollskola för flickor och pojkar födda 2013. För att vi ska kunna starta dessa lag behöver vi nya tränare. Ni behöver inte ha tidigare erfarenhet som tränare men det är meriterande om ni har handbollskunskaper.

Till er hjälp kommer ni att få tillgång till handbollsövningar och ni kommer att ha en utvald tränare/lagledare som stöd och som svarar på eventuella frågor.

Du erbjuds tränarutbildning i handboll och andra ledarutbildningar.

För frågor om tränarrollen, kontakta Carolina Råtts, carolina.ratts@cadhouse.se eller 070-660 54 49

Inställda träningar och seriespel
2020-03-12 21:32
Då har MSHF kommit ut med sina direktiv och alla ungdomar i seriespel avslutar sina serier nu för säsongen. Träningar ställs in för alla ungdomslag tillsvidare. 

Damlaget får avgöra enligt MSHF om de vill spela sin sista seriematch i samråd med motståndarlaget.

Efter avslutat seriespel för damlaget avslutas även deras träningar tillsvidare. 
Vi i styrelsen avbokar träningstiderna en vecka i taget.

För er som är a mälda i diverse Cuper får ni titta på arrangörernas hemsida då de kommer att komma beslut inom kort för respektive cup.

Återkommer med ny information när det finns!
Mvh 
Patricia Wallén
Sektionsledare 
IFK Strängnäs Handboll

Med anledning av coronaviruset!
2020-03-12 19:41
Hej!
Vi har följt utvecklingen av coronaviruset som alla övriga i världen och riktlinjerna från Svenska Handbollförbundet som släpptes idag kl 17. 

Det som gäller just nu med de senaste rekommendationerna kan ni läsa här: https://www.svenskhandboll.se/handbollinfo/aktuellt/medanledningavcoronaviruset/

Jag har klippt ut lite som är viktigt för oss i rekommendationerna nedan. 

Ungdomsserier
Vi rekommenderar distrikten att ungdomsserierna avslutas från och med fredag 13 mars.

FÖRENINGSVERKSAMHET
De lag som avslutat seriespelet/säsongen rekommenderas upphöra med alla gemensamma aktiviteter och träningar tillsvidare. Individuell träning rekommenderas istället.

Distrikt och föreningar
Distrikt och föreningar fattar, bortsett från den information vi här publicerat, fortsättningsvis enskilda beslut gällande den egna verksamheten och kan uppmana personer/publik/spelare/ledare/medarbetare att inte besöka handbollsevenemang/-träningar/-matcher. Vi vill be distrikt och föreningar att hålla sig uppdaterade via folkhalsomyndigheten.se om det rådande läget.

Det som är viktigt för oss är att följa de riktlinjerna som finns och gör det bästa av situationen. Vi i IFK Strängnäs ställer tillsvidare in träningar och avvaktar vidare information från MSHF imorgon för att se om vi ställer in alla seriematcher som SHF rekommenderar. 

Har ni frågor så maila dem gärna till handboll@ifkstrangnas.se annars avvakta mer information som vi lägger ut på vår hemsida så fort vi har någon ny information att förmedla!

Mvh 
Patricia Wallén
Sektionsordförande
IFK Strängnäs Handboll

Nyheter från våra lag
Nyheter från föreningen