Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Handboll
Handbollssektionen har drygt 200 aktiva killar och tjejer i åldrarna 6-17 år.
Är du intresserad av att börja träna handboll kontakta då respektive lags ledare eller skicka ett mail till handbollssektionen på handboll@ifkstrangnas.se

Kostutbildning för aktiva 12-16 år.
2020-09-16 14:49
Hej! Nu finns möjligheten att deltaga på RF SISU:s populära kostutbildning för aktiva 12-16 år digitalt den 23/9. Den är gratis och du är med digitalt via dator eller padda. Du anmäler dig själv via länken: 

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1408237

Sista anmälningsdag är den 21/9 så gå in och anmäl dig! För att kunna prestera och träna bra behöver vi också äta rätt och mycket!

Varmt välkommen med din anmälan!

Varmt välkomna tillbaka till Handbollen!
2020-09-08 13:32

Uppstart i IFK Strängnäs Handboll

 

Varmt välkomna tillbaka till handbollssäsongen 2020/2021! Vi är så glada över att vi kan starta upp vår verksamhet igen som avslutades abrupt och sen fortsatte trevande med utomhushandboll med de restriktioner som fanns då. Nu är det nya tag men fortfarande håller vi oss till de restriktioner som vi får från Svenska Handbollsförbundet gällande Covid 19. Vi kommer att få starta upp seriespel men med begränsat antal deltagare i publik (men med publik) på läktare mer information kommer om detta på vår hemsida.


Nu startar vi upp alla våra lag och även nya lag gå in på www.ifkstrangnas.se för att se tider och hallar. Det är många som ”tappat” idrotten inte bara i vår idrott utan man kan se över lag att folk inte helt hittat tillbaka så vi måste hjälpas åt att rekrytera in barn och unga i idrotten igen. Det gör vi med en acceptans som vanligt i IFK Strängnäs att utöva flera idrotter under säsong. Vår säsong börjar nu och jag vet att andra idrotter inte avslutat sin säsong än och det är bra för barn att idrotta med variation så peppa ert barn till att hålla på med flera idrotter, har man möjlighet kanske man kan gå på en idrott 1 dag i veckan och en annan idrott 1 dag i veckan. https://www.rf.se/RFarbetarmed/Strategi2025/Minandraidrott


Vi har varit ute på fritids och rekryterat under sista delen av sommarlovet vi har varit på Visholmen i början av sommaren, på vårt tränarmöte delades det ut lappar för att kunna ge ut till kompisar och i skolor. Ni får gärna dela och sprida att vi nu startar upp och be era barn att ta med en kompis prata gärna med andra föräldrar och sprid tider och var träningarna bedrivs. Vi lägger nu upp på sociala medier där ni kan följa oss https://www.facebook.com/ifkstrangnas/ och lagens egna instagramkonton ni får gärna gå in där och dela och gilla!


Vi har jobbat på under sommaren med att ta fram nya policydokument för att få en kontinuitet i föreningen och framförallt försökt se till så det blir så bra som möjligt för alla medlemmar i föreningen. Vi har sett över avgifter och gjort en hel del förbättringar där, vi har gjort en ny klädpolicy som hör ihop med den nya sponsringspolicyn som gör att det ska bli enklare att skaffa egna lagsponsorer. I och med det så har vi även bytt leverantör av material som vi nu kommer att handla lokalt på Intersport i Strängnäs!


Till sist så har vi många föräldrar som ställer upp men de behöver avlastning och hjälp så allt stort som smått du känner att du kan hjälpa till med är viktigt för då blir det en ännu bättre förening att var med i och som kan verka för bra barn och ungdomsidrott som är så viktigt i dagens samhälle!

Vill du bli en ännu bättre idrottsförälder för att kunna stötta ditt barn på bästa sätt så finns det en hel del digitala utbildningar via RF SISU som är gratis. www.rfsisu.se/sormland

 

VARMT VÄLKOMNA TILLBAKA TILL HANDBOLLEN!

Hälsar styrelsen genom

Sektionsledare
Patricia Wallén

Sommarlov och handboll!
2020-06-14 14:33
Hej! 
Under vecka 25 mån-torsdag kl 12-17, vecka 26 och 27 måndag-fredag kl 12-17 kommer IFK Strängnäs aktivera alla barn och unga på Visholmen med Beachhandboll och andra roliga lekar. 

Onsdagen den 17/6 kommer Marcus Ekman från GUIF och kanske några fler från hans lag och spelar handboll med IFK Strängnäs så passa på och spela handboll med våra duktiga ledare och gäster alla vardagar framöver. 

Nytt från den 14/6 är ju också att man nu får ha närkontakt vilket innebär att vi nu kan spela som "vanligt" i vår idrott. Tänk på att tvätta händerna och tänk på att om du är förkyld stannar du hemma. 

Ta med vattenflaska och ett glatt humör och lira handboll!
Provträna för vårt nystartade herrlag
2020-05-13 17:51

Har du spelat handboll tidigare och sugen på att träna och spela handboll i vårt nystartade herrlag?


Måndag 18/5 kl. 18:30-20:30 i Karinslundshallen har vi en öppen träning för alla som är intresserade!


Givetvis ska du bara komma om du är helt frisk och träningen bedrivs enligt gällande rekommendationer från Svenska Handbollsförbundet och Folkhälsomyndigheten.


Har du frågor kan du kontakta Viktor Werner på 070-064 14 63.

Är du vår nästa tränare?
2020-05-07 14:29

Inför säsongen 2020/2021 önskar IFK Strängnäs starta upp bollskola för flickor och pojkar födda 2013. För att vi ska kunna starta dessa lag behöver vi nya tränare. Ni behöver inte ha tidigare erfarenhet som tränare men det är meriterande om ni har handbollskunskaper.

Till er hjälp kommer ni att få tillgång till handbollsövningar och ni kommer att ha en utvald tränare/lagledare som stöd och som svarar på eventuella frågor.

Du erbjuds tränarutbildning i handboll och andra ledarutbildningar.

För frågor om tränarrollen, kontakta Carolina Råtts, carolina.ratts@cadhouse.se eller 070-660 54 49

Nyheter från våra lag
F08, 21/08 19:25 
Nyheter från föreningen