SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ungdomsfriidrotten

Friidrottssektionen har ca 50 aktiva barn i åldrarna 6-17 år. Träningen bedrivs i Strängnäs, på Vasavallen friidrottsområde sommartid och i Paulinska idrottshall vintertid. Det händer också att vi förlägger enstaka extra träningar på Munktells inomhusarena under vintern. 

När är det träningar?
Träning vinterhalvåret är onsdagar. Yngre barn kl 17-18 respektive äldre barn kl 18-19. Träning sommarhalvåret är måndagar och torsdagar. Yngre barn kl 17-18 respektive äldre barn kl 18-19.

 

Vid intresse, hur börjar man? 

Är du eller ditt barn intresserad av friidrott och vill prova, kontaktar du tränare Bernt Gustavsson på mail mondeo0_3@yahoo.se eller på telefon 0706604685 (sms rekommenderas). 


Alla ges möjlighet att prova en träning innan man bestämmer sig för att teckna medlemskap. 

Vad kostar det att vara friidrottare i IFK Strängnäs? 
Säsongen 2024 kostar medlemskap 250 kronor/år och friidrottssektionen tar inte in träningsavgift.
Föreningen bekostar tävlingsavgift ett par utvalda tävlingar per säsong. 

Vad behöver man som friidrottare? 
Gymnastikskor, kläder man kan röra sig smidigt i och vattenflaska. Föreningen har samarbete med Stadium för den som önskar köpa kläder med föreningens logga. 
 
Friidrottare, nu är det vår!
2024-03-27 23:22

Vi i sektionsstyrelsen vill med en påskhälsning även informera att:

 

 • Vi gör glädjeskutt 😁för de 9 tävlande från IFK Strängnäs som tävlar i Ungdomsspelen för 6-15åringar i Eskilstuna på Munktell! Lycka till! Kom ihåg att anmälan i sekretariatet ska ske senast en timme innan starttiden för din/barnets första tävlingsgren.

 • Ingen träning på påsklovet 🐣
 • Måndag 8/4 börjar utomhusträningen 🏃🏽‍♀️på Vasavallens friidrottsområde. Yngre gruppen tränar kl 17-18 och äldre gruppen kl 18-19. 
  Träningarna löper sedan på måndagar och torsdagar fram till och med 17/6 då det blir träningsuppehåll fram till mitten av augusti. 

 • 8/4 festmöte kl 19 (efter träningen) i klubblokalen på Vasavallen, samma hus som SMOL-gården. Mötet är för er föräldrar som vill hjälpa till 12 maj då föreningens medlemmar firar 125årsjubileumet. 

  Kort om festen som är för alla medlemmar inom friidrotten och handbollen samt deras familjer. Den äger rum kring lunchtid på Vasavallen. 
  Föreningen bjuder då på aktiviteter och mat. För att göra detta möjligt och festligt för våra barn behöver vi vara fler som planerar och arrangerar. 

  De som hjälper till att planera och arrangera får en specialgjord jubileumsgåva som tack!

  Alla, boka in 12 maj för jubileumsfirande 😀🥳

 • 22 april Informationsmöte för föräldrar och eventuella medföljande barn i klubblokalen på Vasavallen. Det kommer att finnas kaffe/te och möjlighet att göra sig en smörgås. På mötet tar vi upp möjligheter och utmaningar inom friidrotten i Strängnäs, planering för året och hur du som förälder kan stötta och uppmuntra friidrottande barn. 

 • 28 april årsmöte i IFK Strängnäs. 


Glad påsk önskar Bernt, Johan och Frida i Friidrottssektionens styrelse! 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 07/04 22:48 
Hem, 16/02 14:44 
Hem, 17/10 20:51